Postanite boter drevesu v drevoredu "prijateljstva" na Hotizi


Spoštovani,


na Hotizi je Turistično društvo Hotiza 28. 11. 2014 zasadilo drevored, ki ga sestavlja 40 dreves vrste Pyrus 'Pendula' — vrbolistna hruška. Z drevoredom hočemo prispevati k lepšemu videzu vasi in na nek način simbolizirati življenje na Hotizi, ki vedno raste in razvija nova prijateljstva.

Drevored bo predstavljal prijateljstvo-povezovanje med ljudmi, društvi, vasmi, podjetji ... Do spomladi želimo zbrati za vsako drevo botra, ki ga bomo na otvoritvi drevoreda tudi imenovali.

Botri bi donirali 100 €, kar bi pokrivalo stroške zasaditve drevoreda. Na začetku drevoreda bomo postavili tablo z opisom, na njej pa bodo imenovani tudi botri.


Opis dreves:

Ime: Pyrus 'pendula' — viseča vrbolistna hruška

Družina: Rožnice (Rosaceae)

Cvetenje, plodovi: cveti april—maj, beli cvetovi, ki se pozneje razvijejo v drobne rjavkaste hruškice

Ostalo: Zraste 8 do 12 m v višino. le listopadno drevo z ozkimi zelenimi listi. Končno višino doseže v 20 do 50 let. Krošnja se da lepo oblikovati.


Vabimo vas, da postanete „boter" drevesa v drevoredu prijateljstva in s tem potrdite vaše prijateljstvo-povezovanje s Hotizo. Več informacij o botrstvu lahko dobite na GSM: 041 562 871 (Igor Köveš) ali 041 334 579 (Stanislav Gjerkeš) ali 041 355 020 (Milan Vuk) ali pa nam pišete na td.hotiza@gmail.com


Predsednik TD Hotiza: Igor Köveš